Dikkie Dik - De Ballon - DVD

Dikkie Dik - De Ballon - DVD

Sepp De Wolvenvriend - DVD

Sepp De Wolvenvriend - DVD

Oorlogsgraven - Elk Oorlogsgraf Heeft Een Verhaal - 2DVD

€ 9,95
Direct leverbaar
Artikelnr
2DVD18769

Bij aankoop van dit product ontvangt u 4 spaarpunt(en)!

Artiesten Documentaire WOII
Uitvoering 2DVD
EAN 8717344760768
Release datum 14-03-2017
Tracklist 2DVD
Genre: Documentaire - Oorlog
Nederlands gesproken
Speelduur: 4 x 55 minuten + 1 x 83 minuten
Deel 1 - Nederland
Deel 2 - Europa
Deel 3 - Indonesië
Deel 4 - Thailand en Australië
Deel 5 - Canada en Zuid-Korea

Oorlogsgraven - Elk Oorlogsgraf Heeft Een Verhaal - 2DVD


Aan het einde van de Tweede Wereldoorlog lagen over de hele wereld graven van tienduizenden Nederlandse oorlogsslachtoffers. In tegenstelling tot de landen om ons heen die betrokken waren geweest bij de Eerste Wereldoorlog kende Nederland geen organisatie om voor deze graven te zorgen. Op initiatief van reserve luitenant-kolonel Dr. A. van Anrooy, hoofd van de dienst voor Identificatie en Berging van het Ministerie van Oorlog, werd op 13 september 1946 de Oorlogsgravenstichting opgericht. 
Nu 70 jaar later doet de Oorlogsgravenstichting nog steeds haar werk. Zij gedenkt wereldwijd ruim 180.000 Nederlandse oorlogsslachtoffers. Dit zijn soms militairen maar vaak burgers: mannen, vrouwen en kinderen die hun leven verloren tijdens de Tweede Wereldoorlog of tijdens gewelddadige conflicten daarna – zoals in voormalig Nederlands-Indië. Het zijn ook de Nederlandse militairen die tijdens recente vredesmissies om het leven zijn gekomen.
Al deze mensen hebben een verhaal soms uitgesproken soms bescheiden, maar altijd van betekenis. De Oorlogsgravenstichting gelooft dat het vertellen van deze verhalen bijdraagt aan het besef dat vrede, vrijheid en veiligheid niet vanzelfsprekend zijn. Ook houdt de Stichting de nagedachtenis aan deze mensen levend door hun namen te registreren, hun verhalen te verzamelen en door te geven, en door het onderhouden van de 50.000 Nederlandse oorlogsgraven waar ook ter wereld.
In de documentaireserie ‘Elk oorlogsgraf heeft een verhaal’ worden in 5 delen persoonlijke verhalen van Nederlandse oorlogsslachtoffers gereconstrueerd en op indringende wijze in beeld gebracht. Ontdek welke offers gebracht zijn voor onze vrede, vrijheid en veiligheid door deze serie te bekijken. 

 

Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Oorlogsgraven - Elk Oorlogsgraf Heeft Een Verhaal - 2DVD