De winkel is weer zonder afspraak te bezoeken volgens de RIVM-maatregelen -  Uw bestelling wordt iedere werkdag verstuurd!

 
Vragen over uw bestelling of een bestelling plaatsen en afhalen bij de winkel, app ons op 06-23875536 - Bereikbaar op maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur

Dutch Swing College Band - Royal Thai Jazz Compositions - CD

€ 14,95
Direct leverbaar
Artikelnr
CD18137

Bij aankoop van dit product ontvangt u 6 spaarpunt(en)!

Meer informatie
Release Datum 29 nov. 2016
EAN 8718456048812
Gegevensdrager CD
Artiesten Dutch Swing College Band
Tracklist
Love At Sundown
Blue Day
Candlelight Blues
Royal Marines March
A Love Story
Friday Night Rag
Lay Kram Goes Dixie
H.M. Blues
Never Mind The Hungry Men's Blues
New Year Greeting
 

Dutch Swing College Band - Royal Thai Jazz Compositions - CD


De op 13 oktober 2016 overleden Thaise koning Bhumibol Adulyadej was een uitzonderlijk muzikaal talent. Hij speelde klarinet, saxofoon, trompet, gitaar en piano en tijdens zijn koningschap componeerde hij 49 muziekstukken variërend van jazz tot klassiek, o.a. marsen, walsen en partituren voor balletuitvoeringen. Alle door de koning geschreven composities getuigen van zijn muzikale vakmanschap maar vooral die uit zijn favoriete genre: de jazzmuziek. Koning Bhumibol Adulyadej heeft een belangrijke rol gespeeld in de promotie van de traditionele jazz in zijn land. Het is zijn verdienste dat de jazzmuziek een belangrijke plaats heeft ingenomen in de Thaise muziekcultuur. De Dutch Swing College Band is ’s werelds oudste nog spelende jazzband en winnaar van de Export Award, Gouden Notekraker, Edison en Bird Award. De band speelde een toonaangevende rol direct na de 2e Wereldoorlog en had een enorme invloed op de Europese jazzscene. Het jazzorkest geeft nog steeds met groot succes concerten op alle continenten. De Dutch Swing College Band wordt wereldwijd gezien als hét orkest dat de Europese jazzgeschiedenis vertegenwoordigt. Met deze CD brengt de Dutch Swing College Band een ode aan de overleden Thaise koning Bhumibol Adulyadej. Het bevat tien van de Royal Jazz composities van de koning die worden uitgevoerd in de onnavolgbare en onmiskenbare DSC-stijl.

 

Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Dutch Swing College Band - Royal Thai Jazz Compositions - CD
Uw waardering