Johnny Cash - The Greatest Hits Collection 1955-1962 - LP

Johnny Cash - The Greatest Hits Collection 1955-1962 - LP

Johnny Cash - The Best In Black - 2LP

Johnny Cash - The Best In Black - 2LP

Johnny Cash - Forever Words - CD

€ 16,95
Direct leverbaar
Artikelnr
CD20434

Bij aankoop van dit product ontvangt u 7 spaarpunt(en)!

Artiesten Johnny Cash
Gegevensdrager CD
EAN 889854415327
Release datum 06-04-2018
Tracklist Kris Kristofferson & Willie Nelson - Forever / I still miss someone
Ruston Kelly & Kacey Musgraves - To June this morning
Brad Paisley - Gold all over the ground
Chris Cornell - You never knew my mind
Alison Krauss & Union Station - The captain's daughter
T Bone Burnett - Jellico coal man
Rosanne Cash - The walking wounded
John Mellencamp - Them double blues
Jewel - Body on body
Elvis Costello - I'll still love you
Carlene Carter - June's sundown
Dailey & Vincent - He bore it all
I'm With Her - Chinky pin hill
Robert Glasper & Ro James & Anu Sun - Goin', goin', gone
The Jayhawks - What would I dreamer do?
Jamey Johnson - Spirit rider

Johnny Cash - Forever Words - CD


Toen Johnny Cash en June Carter Cash overleden lieten ze een schat aan onontdekt materiaal achter, waaronder Johnny Cash’s handgeschreven brieven en gedichten. Afgelopen twee jaar hebben producers John Carter Cash en Steve Berkowitz een indrukwekkende cast samengesteld van gastmuzikanten die nieuwe muziek hebben geschreven op deze gevonden teksten van Cash.

Johnny Cash: Forever Words bevat gastbijdragen van Chris Cornell, Ruston Kelly & Kacey Musgraves, Rosanne Cash, Alison Krauss & Union Station, Kris Kristofferson & Willie Nelson, Brad Paisley, John Mellencamp, Carlene Carter, Elvis Costello, The Jayhawks en meer. Het album is voornamelijk opgenomen in The Cash Cabin in Hendersonville.

De plaat is de muzikale metgezel van de bestseller “Forever Words: The Unknown Poems”, een boek met nooit eerder verschenen teksten van de hand van Cash, samengesteld en herschreven door Pulitzer Prize winnaar en dichter Paul Muldoon.

Opmerkelijke gastbijdragen komen onder andere van Chris Cornell, die 21 jaar na het door Cash opgenomen Soundgarden nummer “Rusty Cage” onder handen nam, nu de dienst terug bewijst met het indringende en introspectieve “You Never Knew My Mind”. Het is een van de laatste solo opnames van Cornell, die vorig jaar plotseling overleed.

Grammy Award winnaar Alison Krauss is na zes jaar weer samen op een studio opname te horen met haar Union Station band op “The Captain’s Daughter”. Ook oudste dochter Rosanne Cash geeft een prachtige interpretatie van “The Walking Wounded”, en oudste dochter van June, Carlene Carter, is te horen op “June’s Sundown”.

Het doel van producers John Carter Cash en Steve Berkowitz was bij het maken van het album niet om een ‘verloren’ Cash album te maken, maar om een generatie muzikanten te verbinden met de gedichten van Cash en deze in een nieuwe muzikale context tot bloei te laten komen.

Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Johnny Cash - Forever Words - CD
Uw waardering