CORONA UPDATE
Aangepaste openingstijden. Winkel alleen op zaterdag geopend (9.00 - 17:00) met in achtneming van de RIVM- maatregelen.
Uw online bestelling wordt gewoon iedere werkdag verstuurd!

The Classics - Forever - CD

€ 12,95
Direct leverbaar
Artikelnr
CD19209
Exact 25 jaar hebben ze continu bestaan: van 1967 tot het en met het 25-jarig bestaan in 1992. Maar inmiddels heeft zanger-gitarist Harrie Broens de draad weer opgepakt. Met nieuwe muzikale partners.

Bij aankoop van dit product ontvangt u 5 spaarpunt(en)!

Meer informatie
Release Datum 14 jul. 2017
EAN 8719325138436
Gegevensdrager CD
Artiesten The Classics
Genre Oldies
Tracklist
Lovely Angel Eyes
Sunshine Baby 
My Lady Of Spain
Bury My Heart 
Yellow Sun Of Ecuador
My Russian Lady 
I’m Gonna Lose You 
In Yucatan 
Moonlight and Stars 
Gimme That Horse 
My Melody D’Amour 
Ashes And Diamonds 
Don’t Run Away From Your Heart 
Wings Of An Eagle 
Paradise Lady 
Hey What’s Your Name 
My Song Is Like A Love Song 
Lookin’ In The Eyes of Melany 
A Young Boy’s Dream 
Papa Peppone

The Classics - Forever - CD


THE CLASSICS HERLEVEN MET HUN KLASSIEKERS IN EEN NIEUW JASJE
Exact 25 jaar hebben ze continu bestaan: van 1967 tot het en met het 25-jarig bestaan in 1992. Maar inmiddels heeft zanger-gitarist Harrie Broens de draad weer opgepakt. Met nieuwe muzikale partners.
The Classics.....de groep die in de jaren '70 successen oogstte met "Yellow sun of Equador", "Lady of Spain", "Papa Peppone", "Wings of an eagle" en meer. Met acht top-40-noteringen tussen 1972 en 1976. De vrolijke stapper van destijds, steeds onderweg van dancing naar feestzaal, heeft de Limburgse formatie nog altijd ruim in zijn geheugen. The Classics begon in 1967 als regionaal dansorkest. Twee jaar later kwam de eerste single, met niet veel verder dan regionaal succes. In 1972 volgde de doorbraak, met "My lady of Spain". En wat voor doorbraak! Internationaal zijn er meer dan een miljoen exemplaren van verkocht. Daarna kwam de ene vinylsingle na de andere van de persen. "Gimme that horse", "Yellow sun of Equador"... The Classics hadden een barstensvolle agenda en scoorden hits. Eind jaren tachtig werd het stiller rond The Classics. De groep bleef optreden, een keer of vier per week in binnen- en buitenland, maar was enkele keren non-actief wegens gezondheids- en persoonlijke problemen. Dat was de aanleiding om het 25-jarig bestaan, in oktober 1992, meteen aan te grijpen om te stoppen.

Come-back
"Sommigen zijn doorgegaan in de muziek, in andere bands. We bleven contact houden", vertelt Harrie Broens. "Er bleef vraag bestaan naar The Classics en dus besloten we in 2001 sporadisch weer onder als Classics Revival Band. Van de originele bezetting had Peter Gerits de muziek inmiddels verlaten, Jan Dirkx was een managementbureau begonnen en Joep had zich al eerder teruggetrokken om gezondheidsredenen. "
Harrie: "Er is een belangrijk verschil met The Classics van destijds. Toen was er een heel andere podium groep dan de platengroep. Op het podium speelden we veel meer pop-getint materiaal. Nu zijn we een oldies-groep, die naast onze eigen nummers ook repertoire brengt van The Cats, The Byrds, The Beach Boys, The Who, Cliff Richard en The Shadows. En nieuwe eigen nummers. Ik was met mijn stem en de sologitaar de klankkleur van de oude Classics, dus die is in stand gebleven. We brengen overigens een avondvullend programma. Daar is veel animo voor, maar wij selecteren zelf de plekken waar we optreden."
In 2005 overleed Joep Beurskens, in 2007 Bèr Kwaspen en vervangend basgitarist René Munnecom in 2011. Maar het typische Classics-geluid bleef overeind met de stem van Harrie.

Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:The Classics - Forever - CD
Uw waardering